Wie ben ik

Als je blijft kijken zoals je altijd hebt gekeken, blijf je denken zoals je altijd heb gedacht.
Als je blijft denken zoals je altijd dacht, blijf je geloven, wat je altijd hebt geloofd.

Marjan Klaasen, orthopedagoog

Marjan Klaassen

Mijn naam is Marjan Klaassen, oprichter van Olifanto. Ik woon met veel plezier in Limburg, samen met mijn vriend Eddie en onze twee dochters Jade en Jasmijn. In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond Sam, lees ik boeken en reis ik regelmatig met mijn gezin om nieuwe plekken te ontdekken.

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de universiteit in Nijmegen. Sindsdien ben ik werkzaam als orthopedagoog voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Zowel vanuit mijn werk als privé zag ik dat kinderen vaak hetzelfde krijgen aangeboden als ze niet meekomen op school; méér herhalen, méér oefenen. Dit levert helaas vaak grote frustraties op in plaats van betere (school)resultaten. Ook bij onze kinderen zag ik dit proces ontstaan. Dat was het moment waarop ik op zoek ging naar een beter alternatief.

Het alternatief bleek de Davis-methode! Een andere manier van kijken naar leerproblemen, een andere aanpak met blijvende resultaten. Onze kinderen gaan met meer plezier naar school, het leren gaat beter en makkelijker en de CITO scores zijn gestegen. Zij zijn zonder twijfel mijn drijfveer en inspiratie!

Inmiddels heb ik diverse mooie trajecten mogen begeleiden! Zodra ik uitleg geef over beelddenken en wat dit betekent voor het leerproces, is de herkenning (bij kind/jongere én ouders) groot en is het proces begonnen.

Waarom ben ik zo enthousiast?

Tijdens de counseling zie ik vaak onderstaande veranderingen:

  • Leren wordt leuker en makkelijker!
  • Leerachterstanden worden ingehaald!
  • Het zelfvertrouwen groeit!
  • Concentratie (gerichte aandacht) neemt toe!
  • Er is meer ruimte om te kunnen groeien!

    • Omdat het talent om in beelden te denken niet wordt onderdrukt, maar wordt ingezet om makkelijker, beter en met plezier te leren!